Cuma, Ağustos 09, 2013

AA: Çapkın'dan ünlülere operasyon açıklaması

Çapkın'dan ünlülere operasyon açıklaması
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde personelle bayramlaşmasında yaptığı açıklamada; "Bunlar sanatçı da olabilir, esnaf da olabilir, bizim için fark etmez" dedi.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde personelle bayramlaştı.

Vali Mutlu, hizmetlerinden dolayı güvenlik görevlilerinin üzerinde milletin duası olduğunu vurgulayarak,  "Bugün Ramazan Bayramı vesilesiyle bir araya geldik. Hepinizin bayramını kutluyorum. Halkın huzurunu sağlamak için gerektiğinde canınızı feda ediyorsunuz. Sizlerin vesilesiyle şehit ve gazi ailelerini de selamlıyorum. Sizler bizim gözbebeğimizsiniz" diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın da personelin ve ailelerinin bayramını kutladığını belirterek,

"Çevik Kuvvet, her zaman bizim en olmazsa olmaz birliklerimizden. Hele bu son süreçte Çevik Kuvvet'in ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Demokrasiye ve rejime karşı yapılan müdahalelere ekiplerimizin ne kadar etkin ve centilmence müdahale ettiğini ve sadece görevini yaptığını gördük. Bu fedakar çalışmanızdan dolayı tekrar sizleri kutluyorum" dedi.

Gazetecilerin, İstanbul'daki uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan ünlü isimlerin görüntülerinin basında yer almasına gösterilen tepkilerle ilgili soruları üzerine Çapkın, şunları kaydetti:
     
"Bizim operasyonumuz bir günde yapılan bir iş değil, bir yıl süren çalışmaların neticesinde gerçekleştirildi. Hukuki sürecin tamamlanmasının ardından torbacılardan başlayarak alıcılara kadar zincirleme gittik. Bu kapsamda satış yaptığı ya da uyuşturucu madde aldığı tespit edilenler operasyon sırasında gözaltına alınıyor. Bunlar sanatçı da olabilir, esnaf da olabilir, bizim için fark etmez. Son operasyonda gözaltına alınanlar arasında sanatçılar da vardı. Bunların basında teşhir edilmesi bizim bileceğimiz bir şey değil. Bu, siz basın mensuplarıyla alakalı. Biz işimizi yaparız."

Bayramlaşma törenine, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Atar ve Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen de katıldı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki bayramlaşmanın ardından Zeytinburnu'ndaki Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'ne geçen Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın, burada da diğer şubelerde görev yapan personel ve aileleriyle bayramlaştı.

Hiç yorum yok: