Pazar, Ağustos 18, 2013

Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA): PTT şubesinde film gibi soygun


BAKIRKÖY’de bulunan bir PTT şubesini silah tehdidi ile soyduktan sonra kaçan zanlılar adliyeye sevk edildi. "Havale" göndermeye gittikleri PTT şubesini ani bir kararla soymaya karar verdiklerini söyleyen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. PTT binasının güvenlik kameralarının soygun sırasında kaydettiği görüntüler ise film sahnelerini aratmadı.



Zuhurratbaba Mahallesi, Bakır Sokak’ta bulunan PTT şubesine saat 14.00 sıralarında gelen maskeli ve silahlı iki soyguncu içeride bulunanları etkisiz hale getirmişti. PTT şubesinden toplam 12 bin 565 lirayı çalan soyguncularla polis arasında kovalamaca yaşanmıştı. Bu kovalamaca sonucundan kaçtıkları aracı terk eden soygunculardan Özgür T. polis tarafından saklandığı bir apartman boşluğunda yakalanmıştı. Diğer soyguncu Olcay O. ise ertesi gün Avcılar bölgesinde düzenlenen baskında ele geçirilmişti. İki şüphelinin yapılan üst aramasında toplam 5 bin 270 lira bulunmuştu.

ÜÇÜNCÜ SOYGUNCU ARANIYOR

Gasp Büro Amirliği’ne getirilen Özgür T. ile Olcay O.’nun uyuşturucu kullanmak suçudan daha önce polise geliş kayıtları olduğu tespit edildi. Soygunculardan Olcay O. "havale" yapmak için gittikleri PTT şubesini "ani" bir kararla soymaya karar verdiklerini söyledi. Soruşturma sonucunda şüphelilerin olay sırasında bir suç ortaklarının olduğu ve paraların bir kısmıyla birlikte kaçtığı tespit edildi. Polis kimliğini tespit ettiği üçüncü soyguncuyu yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

SOYGUN GÖRÜNTÜLERİ FİLM SAHNELERİNİ ARATMADI

Öte yandan PTT şubesinin soygun sırasında kaydettiği görüntüler ise film sahnelerini aratmadı. Görüntülerde iki soyguncunun birbiri ardına içeni girdikleri kasada bulunan çalışanları ve müşterileri silah tehditi ile etkisiz hale getirdikleri görüldü. Soygunculardan birinin müşteri ve çalışanları işyerinin bir köşesinde tuttuğu, diğer soyguncunun ise bu sırada bankonun üzerine çıktığı tespit edildi. Bir elinde silah bankodan uzanarak aşağıdaki paraları toplayan soyguncunun daha sonra bunları bir poşete koyarak arkadaşıyla birlikte hızla işyerinden ayrıldığı görüldü.

Poliste işlemleri tamamlanan Özgür T. ve Olcay O. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hiç yorum yok: