Pazartesi, Ağustos 05, 2013

Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR: NİCE BAYRAMLARA!!!




Bir yurdun en değerli varlığı, yurttaşlar arasında milli birlik, iyi geçinme ve çalışkanlık duygu ve yeteneklerinin olgunluğudur. (4 Şubat 1935)
Mustafa Kemal ATATÜRK

Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR
 Değerli arkadaşlar,
Tartışma kültürümüzü daha da geliştirmemiz gerekiyor. Karşılıklı nezaket kuralları içinde yapılacak tartışmalar; taraflara, arzu edilen çözüm önerilerini getirir. Ve hem kendileri kazanır hem de toplumumuz kazanır. Yani eleştiriye izin vermek ve hoşgörü göstermek, yanlış yapılmasını önler. Kavga etmeden tartışmak, hakaret etmeden eleştirmek, yapıcı eleştiri üretmek bizleri daha çağdaş ve medeni toplum yapacaktır.

Örneğin, bir GEZİ PARKI protesto süreci yaşadık. Bu süreçte tüm yöneticilerimiz ve danışmanlarından daha anlayışlı, daha hoşgörülü olmalarını ve daha fazla empati yapmalarını beklerdim. Böylece daha az can, daha az mal kaybımız ve daha az üzüntü ve de kaygılarımız olurdu. Sonuçta kazanan saygıdeğer halkımız ve demokratik yaşam hakkımız olacaktır. Umarım tüm yöneticilerimiz ve danışmanları da kendilerine yapılan eleştirilere karşı hoşgörü gösterip, onlardan yararlanırlar.

Değerli arkadaşlar,
Bayramlar, güzel ülkemizin birlik ve beraberliğini pekiştiren en önemli sosyal olgulardır. En fazla ulusal birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, bu istek ve umutla, ŞEKER BAYRAMINIZI kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim.

Sevgi ve saygılarımla (5.08.2013).
Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR

NOT:
Sizler ve aileleriniz, bu ülke için çok değerlisiniz. Bayramda yolculuk yapacak arkadaşlarımızın, öncelikle araçlarının bakımını yaptırmalarını, trafik kurallarına uymalarını, uykusuz araç kullanmamalarını, araçtaki herkesin emniyet kemeri takmalarını öneriyorum.Özellikle tüm sürücülerimizin ülkemizin karayollarındaki 49 adet kara noktalarda, daha da dikkatli olmalarını istiyorum. Yolunuz üzerindeki kara noktaların tespiti için aşağıdaki web sayfasından yararlanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: