Salı, Eylül 29, 2015

Katalonya Başkanı Artur Mas’a yargı takibi


Ne demiştik  Web sitemiz kapanmadan önceki gün yani pazar günü; Bu haber dünyada özerk olan bir bölgede yapıldı Türkiye’de de özerlik isteniyor, ama kimlerin istediği malum...

Sonunda ne olacağı biliniyor. 

Burası Türkiye orası medeni olmuş bir yer, işte seçtiğimiz haberimiz...

Türkiye'mizde bu önümüzdeki seçimlerde bu kadar medeni olasılık zayıf fakat "medeniyet dediğin dişi canavar" deniyor ülkemizde bu canavar dediğimiz şeyi bile kontrol edecek kapasiteye sahip bir ülke değiliz, işte bizim memleketimiz.

İşte yarın bayram tatili bitiyor memleketimizde siyaset başlıyor. 

Medeni ülkelere bakınca imrenmemek ede değil, oy vermek ne demek diyen kişilere sonuç ne olursa olsun bu soranların örnek cevapları, örneğin burada din sömürüsü ile siyaset yapılmadı ırk ayrımı ile siyaset yapılmadı, bağımsızlık için siyaset yapıldı, siyaset için kimse öldürülmedi, kısaca, alınan haberlere göre oy verme sırasında kimsenin burnu bile kanamadı, silah ve bomba yoktu oy kullanırken yalnız sonuç ne olursa olsun fikir ve düşünce vardı, bu fikir ve düşüncelerin sonucu oy sandığında bitti, oynanan top patlamadan siyasetçilere verildi hakem olan halk oyunu seyretmeye başladı...

Seçimlere rekor katılım, sonuç ne olursa olsun medeni olarak sandıkta oy kullandılar...

Demiştik daha sonra, bu haberi vermiştik ve sağ yandaki resim ile haberi beslemiştik İşte bizim baş haini yaptıkları ve dostlarının yaptıkları ilerde köpek ölüleri bile bulunur ama bu hayvanların hiç bir uzuvlu bulunmayacak işte şerefsiz bir kudurmuş saldır... Ham haber DHA; DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü, Bismil İlçesinde PKK'lıların polise yönelik düzenlediği roketatarlı saldırıda 9 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını kaybettiğini, 5 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Daha sonra ne olduğu meçhul olarak Web sitemiz arızalandı  ve kapandı fakat biz hala buradayız haber sekteye uğrasa da devam eder çünkü "söz uçar yazı kalır", İşte öyle bir şey tüm yazılar sanal olarak yok edilebilinir fakat fiziksel olarak yok edilemez, bir yerlerde bir kopyaları muhakkak bulunur, ilerde bu yazılar gün ışığına sanal olarak yanan başta ampuller sönecek ve daha mutlu ve özgür bir yaşama başlayacağız medeni olarak yargı çalışacak ve yargılana medeni bir şekilde yargılanacak sonuçları ağır olsa bile bir gün bu şerefsizler de yargılanacak, bu yazılar ortaya çıkınca kimin usta kimin çırak olduğu anlaşılır... 


Şimdi ise geçtiğimiz pazar günü yapılan bir ülkede seçim sonuçlarına bakalım; İspanya’nın doğusundaki Katalonya özerk bölgesinde, bağımsızlık isteyen partilerin kazandığı seçimlerin ardından İspanya’da sular durulmuyor.
İspanya yargısı Katalonya Başkanı Artur Mas hakkında “sivil itaatsizlik” suçu işlediği iddiasıyla mahmeye çağırıldı.

Katalonya Adalet Yüksek Mahkemesi, seçimlerden sadece iki gün sonra Katalonya Başkanı Artur Mas hakkında, Kasım 2014’te düzenlediği “bağımsızlık referandumu” nedeniyle soruşturma açtı.
Referandumun Anayasa Mahkemesi tarafından yasaklanmasına rağmen referandum yapılmış, katılım düşük olsa da (yüzde 37) çoğunluk bağımsızlıktan yana görüş belirtmişti.

Soruşturma, “kamu mallarını zimmete geçirme” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından yargılanan Mas’ın iki yardımcısını da kapsıyor.

Artur Mas, 15 Ekim günü mahkemeye çıkarak ifade verecek. Mahkeme Mas’ın ifadesini dinledikten sonra dava açılıp açılmayacağına karar verecek.

Rogg & Nok  Dünyadaki gelişim  ve olayları Araştırma Grubu

Hiç yorum yok: