Pazartesi, Ağustos 22, 2016

Ankara, Washington'u mu yoksa Moskova'yı mı tercih edecek?

Rusya'nın 15 Temmuz darbe girişiminden önce Ankara'yı uyarıp uyarmadığını ve girişimin ardında ABD'nin olup olmadığını bilmediğini belirten ABD'li siyaset uzmanı Paul Craig Roberts, Türkiye'nin yapacağı tercihle ilgili görüşlerini yazdı.

"15 Temmuz'un ardından Türkiye, Washington ile işbirliğine devam mı edecek, yoksa Moskova ile yeniden bir araya mı gelecek?" sorusuna kendi blogunda yayımladığı bir makaleyle yanıt veren Roberts, "Karar, Moskova'nın Ankara'yı önceden bilgilendirip bilgilendirmediğine ve darbe girişiminin ardından Washington'un olup olmadığına bağlı" ifadelerini kullandı.
'ERDOĞAN'IN KARARINI ETKİLEYECEK ÇEŞİTLİ FAKTÖRLER VAR'
"Eğer (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan, bunlara inanıyorsa, o halde Erdoğan Rusya ile bir araya gelecektir. Ancak Erdoğan'ın kararını etkileyecek başka faktörler de var. Örneğin; (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in Washington'a karşı koyma konusundaki iradesi" yorumunu yapan Roberts, Moskova'nın Washington'un meydan okumasına karşı koymayacak olması durumunda, Erdoğan'ın Rusya ile aynı eksene girmeyeceğini kaydetti.
'WASHINGTON VE MOSKOVA'NIN SUNACAĞI ANLAŞMALAR ÖNEMLİ'
Öte yandan Roberts, bir diğer hususun Washington veya Moskova'nın Erdoğan'a önereceği anlaşma olduğunun altını çizdi. "Washington, NATO'nun dağılmasını kesinlikle istemiyor. Örneğin; Washington, Erdoğan'a Fettullah Gülen'i iade edebilir ve Erdoğan için bir banka hesabına bir milyar dolar gönderebilir. Bunlar Washington için kolay" diye devam eden Roberts, ancak Moskova için aynı durumun söz konusu olmadığını vurguladı.
Haber durmaz durdurulamaz o nedenle; Bir sure buradan devam edeceğiz,  

Saygılar…    

Özgür Bağımsız Gazeteciler…
 

Hiç yorum yok: