Cuma, Ekim 19, 2012

Say


Say



Twitter mesajı için mecburen yazılı olarak savunma yaptı…
Piyanist Fazıl Say'ın Twitter'da yazdığı yazılar nedeniyle laik Türkiye Cumhuriyetinde düşünce veya başkasının düşüncesini aktardı diye yargılanmasına başlandı. 
Saygın Say saymamış dini değerleri aşağılamış Muz Cumhuriyeti Savcısı  'Dini değerleri aşağıladığı' gerekçesiyle siyasi olarak sayılabilecek ve tarihe çamur ile yazılacak dava açtı ve 1.5 yıla kadar hapsi istemiş…
Muz cumhuriyetini baş tacı olan savcıya kızmak için içinden 10 kadar saymış Say.
Saymışta ne olmuş demişler Saymış içinden dışına doğru, kızmış ama saygısını bozmadan mecburen saygısından Say savunmasını yazılı yaptı...  
Fazıl Say, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlerini alenen aşağılama" suçlamasıyla 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı çıkınca muz Cumhuriyetini hakimine saymamak için içinden 1981 re kadar saymıştır sonra 29 a kadar saymıştır, daha sonra saygın Fazıl Say, Ömer Hayyam'a ait olduğunu söylediği bazı dizeleri Twitter'da paylaşmış ve 3 kişi şikayetçi olmuştu.
Ben bu düşüne hayvan insan olan 3 kişiye sayıyorum…
1) Herkes düşünen hayvan olabilir ama kimse sanatçı olamaz…
2) Herkes saysın düşünen hayvan olabilir ama kimse saygın Fazıl say olamaz…
3) Herkes kendi çapında dini değerleri sayar ama kimse Fazıl say gibi dini değerleri sayamaz…
Duruşmada Say'ı saymayı bilen saygın gönüllü olarak savunan 25 düşünen hayvan olan insan evladı avukat hazır bulundu. 
Duruşmada, kimlik sayı tespiti yapılan Fazıl Say, müzisyen olduğunu belirterek, saymaya başladı:
Say, Gelirinin belirsiz olduğunu söyledi.  
Say, İddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan Fazıl Say, haklı olarak  ve sanatçı olarak ''Hakkımdaki suçlamaları reddediyorum. Beraatime karar verilmesini istiyorum'' dedi. 
Muz cumhuriyetindeki hakim diledi arabesk sanatçısı olan Birini daha dikkatli dinlerdi bu muz cumhuriyetinde…
Mecburen say saygısından saymamak için Mahkemeye yazılı savunmasını sunan Fazıl Say, duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti. 
Muz Cumhuriyetinin Hakim olan hakim, sanık saygın  Fazıl Say'ın duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek, duruşmayı 18 Şubat'a erteledi.
Ne çıkarsa İstanbul’dan orada bulunan yedi başlı yılan şeklinde düşünen havan diye tabir edilen insanlardan çıktığını artık kabul etmemiz gerekir…
Evet, 
Çağlayan'daki İstanbul düşüne hayvan tabir ettiğimiz insanların bulundu Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesinde aralarında düşünen hayvan yalnız bular sayın değil saygın olan sanatçılar, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Bülent Kayabaş ve Selçuk Yöntem'in de bulunduğu çok sayıda sanatçı ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri adliye önünde saydılar çünkü saygın Fazıl Say'a destek olmak için toplanmışlardı.
Sayan saygınlar Adliye önünde toplanan saygınlar  "Fazıl Say yalnız değildir", "Özgür sanat özgür dünya", "AKP sanatçıyı rahat bırak" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.
Gözler Muz cumhuriyetinin devlet sanatçısı Sayın denilen Kürtçe şarkılar söyleyen Ajda Pekkan’ı ve şehitleri sahnede anan ve reklamını yapan  Sezen Aksu’yu aradı, gönüllerde  siyaset uğruna yasal gazi olan  Say’ı saymadıklarını  gören gözler bakış açılarını herhalde biraz daha geniş tutar…
Ve de tüm siyaset uğruna gazi olan sanatçıları saygıyla anıyorum…
Saygılar….
Rogg & Nok Genel Yayın Yönetmeni…
Cessur Demirali GÜRSU

Hiç yorum yok: