Çarşamba, Ağustos 07, 2013

Cumhuriyet : Eskişehir Valisi şimdi ne diyecek?

Ali İsmail Korkmaz
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Ali İsmail cinayetiyle ilgili 'arkadaşları öldürmüş olabilir!'açıklaması yapmış büyük tepki almıştı. Cinayetin görüntülerine jandarma kriminal ulaştı. Görüntüler Vali'yi yalanlıyor. Ali İsmail'i 4'ü kamu görevlisi 8 kişi öldürmüş.




İstanbul- Eskişehir valisi Güngör Azim Tuna, Gezi olayları sırasında darp edilen ve hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için "İsmail’i arkadaşları öldürmüş olabilir!" demişti.

Katıldığı bir televizyon programında Ali İsmail Korkmaz'ın darp edilmesi ve hayatını kaybetmesiyle ilgili çok tepki çeken bir açıklama yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna öldürülen Ali İsmail Korkmaz için, "Kesinlikle bunu yapan Türk polisi değil. Orda bir takım kişiler tabii ki darp olayını yapıyorlar. 40 civarında kamera görüntüsü toplanıp savcılığa verildi. Savcılık süreci devam ediyor. O kişilerin kim olduğu konusunda bir tespit yapılamadı. Bir takım gruplar işi provoke etmeye çalıştılar. Hatta aldığımız duyumlara göre kendi arkadaşlarına bile zarar verip ‘bunu polis yaptı’ süsü vermeye çalışan gruplar oldu. Bu tür durumlar varken farklı bir görüntü yaratmaya hiç gerek yok. bu münferit bir hadise. Eskişehir’in farklı sokaklarında bu tarz şeye maruz kalan şahıslar yok. O anda öyle bir olay gelişmiş. Sivil şahıslar tarafında böyle bir eylem yapılmış ve bu gencimize denk gelmiş. Hastane süreciyle ilgili de gereği yapılıyor. " demişti.

Bu sabah ise gözaltına alınan 8 kişiden 4'ünün kamu gövlisi olduğu anlaşıldı. Bir sivil polis de tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

7 Ağustos 2013

Hiç yorum yok: